Styr

Hallå raringar! 
Idag har det varit mycket att styra med, 5 maskiner tvätt, storstäd av lägenhet, tentaplugg & nu är jag påväg till jobbet, vilket fredag! Jobbar till 21 ikväll & då kommer även Anna till Malmö, hon ska hänga här i helgen & sen på måndag åker hon & jag ihop till Linköping! Nästa vecka ska jag tillåta mig själv att ta ett par dagar ledigt & åka hem till Östergötland, fira Vilgot som fyller 2 år idag, fira farsdag & mamis födelsedag. Ska försöka hinna med att träffa mysan & Prince också, misstänker att den minigrabben vuxit lite sedan i augusti, haha åh så galet snabbt tiden går. 
.
Annars då? Jobb hela långa helgen minsann, imorgon 11-20 & söndag öppning till 15, någonstans där emellan ska jag få klart min tenta som ska in på måndag också, & så kanske hinna vara lite social med Albin & Anna, det kommer nog bli finfint ska ni se! 
.
Hoppas ni får en fin, och kanske lite lugnare, helg! Njut av hösten & varandra! 
Puss

känslor, tankar, fakta och analys

vägen jag valt i livet är kanske inte som alla andra, jag menar, jag har inte bara valt ett yrke, jag blir inte en tandläkare och mitt jobb är inte över bara för att jag går från kontoret vid 17 en fredag.
detta har jag tänkt på mycket på siståne, faktiskt sen jag skrev en mening här i bloggen varpå jag påstod mig kunna skilja på studier och privatliv, jag måste nog erkänna att det ändå är lite lögn.
för mig var det nästan en självklarhet att läsa MR, att bara få sätta igång, jag hade bestämt mig redan i åttan att jag skulle förändra världen, dock så ville jag då bli jurist och helst av allt åklagare, men med tiden ändrades det där liksom, jag fick ett globalt perspektiv och jag fick chansen att inse att de stora problemen här i världen ligger nog kanske ändå inte i det svenska rättsystemet - även om det i många fall kan anses ganska så bristfälligt. 
hur som helst. det här med att vilja arbeta med människors rättigheter och lika värde slutar aldrig, bara för att jag har lämnat in min tenta och kan släppa just den uppgiften så är jag alltid fast i det där tänket, jag läser hela tiden artiklar och forskning som handar om MR, jag letar i det lokala här i malmö för vad som händer och vad som görs för att situationer ska förbätras för utsatta grupper, men detta tänker jag sällan på.
Jag kom på mig själv idag, när jag stod och väntade på bussen och nästan som på automatik skrev jag på en namninsamlingslista för att avhysningen av romer från ett tältläger här i Malmö ska skjutas upp tills kommunen presenterar ett värdigt alternativ för dessa människor, var ska de annars ta vägen? Där och då insåg jag att jag är samma jannice när jag skriver uppsatser som när jag är hemma och pratar med albin om hur jag tycker vi ska sköta saker och ting i vårt samhälle, det pågår en ständig diskussion hemma kring vad jag tycker och tänker och känner, det finns liksom inget stopp, tur jag har en man som orkar höra på allt och som ibland kan stänga av och bara säga "mmmh" medan jag babblar på om alla idéer och tankar.
jag kan ibland på kvällen till och med känna att jag inte fått berätta allt som jag har att berätta, det är så mycket intryck och känslor som måste ventlieras för att jag ska palla eller ens förstå vad jag tycker eller anser.
.
shit vad rörigt inlägg, och ni fick inte ens ett hej.
nu ska jag försöka ge mig på att skriva lite tenta här, ska snart bege mig mot boxen för ett lyftarpass innan mobilityn. Förövrigt skriv jag ett IG på min internationella Brott och Straffrättstenta, det sög ju, men idag fick jag resultat på ena delen av Företags samhällsansvars-tentan vilket jag skrev VG på, så, gissa vilken kurs som var mest intressant :d 
bara att ta nya tag, saker och ting löser sig liksom alltid.
puss på er
 

när luften går ur en

jag har försökt skriva en statusuppdatering, nivet en såndär bra där jag uttrycker mig på bästa möjliga sätt.
det brukar vara lätt för mig, jag har lätt för att skriva, lätt för att uttrycka känslor, tankar och åsikter i text.
men inte idag, inte igår heller. det har varit svårt ett tag faktiskt, jag vet inte var jag ska börja, allt blir för aggresivt, för långt, för invecklat, jag börjar prata om allt annat som upprör mig, för mycket känslor för lite fakta.
så jag skriver här istället.
jag är arg på alla sätt som går att vara arg på, ledsen, upprörd, fylld av hat och förakt, har inget fokus och vill bara ställa mig vid havskanten och skrika så högt jag bara orkar.
oftast pallar jag trycket, skiljer på privatliv och utbildning, men ibland bara går det inte, luften liksom går ur mig och jag faller så hårt. Som när jag på centralstationen för någon månad sedan möttes av så många flyktingar, trötta, sovandes på stengolv, smutsiga, utmattade, kämpande och med livsglöd i ögonen trots den långa och krokiga vägen hit, då bröt jag ihop - tyckte det var så förbannat orättvis att jag lever ett så enkelt liv när så många andra har ett helvete. Oftast gör det mig starkare, det ger mig mer lust att pugga, få min examen så jag också kan få göra skillnad, hjälpa på alla sätt som går, jobba utomlands, se det med egna ögon, även denna gång kände jag så, jag gick hem, samlade mig och tog nya tag.
.
men idag känns det inte så, idag känns det som om allt jag tror på har fallit sönder i tusentals småsmå bitar. 
igår mördades människor på en skola, dom mördades för att ytterligare en person ansåg sig mer värd än människor med mörkare hy än han själv. Hur kan en 21 årig människa, en människa som är lika gammal som mig själv, kliva in på en skola och mörda barn på grund av att de bär en annan hudfärg. Jag är tom. Samtidigt som jag satte mig och läste om mänskliga rättigheter i biblioteket tog den här mannen sin kniv och gick och dödade barn på grund av att han var rasist. Det gör fysiskt ont i mig att skiva det och jag kan inte förstå hur något som jag anser är så självklart - att alla människor är lika mycket värda - kan vara så fullkomligt oförståeligt för en annan människa. Den här 21 åringen kunde ha varit min klasskamrat, vi skulle kunnat ha vuxit upp ihop, jag vet att vi har fått liknande utbildning från 1an till 9an, vi har varit med om samma samhällsutvekling och ändå har vi fått så olika uppfattning om världen, så olika värderingar. Medan han har läst rasistiska inlägg på facebook och röstat på SD i riksdagsvalet har jag skrivit inlägg om solidaritet och öppna gränser och röstat vänster för ett mångkulturellt sverige. 
.
detta är ett resultat av hat. ett resultat av allt ni skiver, av SDs framfart, av forum som uppmuntrar till "ett renare sverige", av era rasistiska delningar, rasistiska propaganda och alla era "jag är inte rasist... men" det finns inga förbannade "men", alla människor har samma värde, alla människor har rätt till liv.
.
nu måste jag försöka plugga, har så mycket att få ihop innan jag ska gå till jobbet. 
sorry för ett rörigt inlägg, tror ni överlever.
puss på er 

Life

Godmorgon! 
Måndag igen & dags att släpp jobbtänket & fokusera på skolan istället. 
Idag börjar även jag & albin med träningslivet igen, hittills i höst har vi bara tränat för att det är kul, men kroppen har många gånger sagt ifrån eftersom vi inte brytt oss speciellt mycket om vad vi käkat utan stoppat i oss det mesta vi känt för - inte alltid, men alldeles för ofta..
Så från & med idag är det för min del smoothie & citronvatten till frukost, frukt till mellis, lax/torsk/kyckling/linser/bönor till lunch, chiapudding/naturellkvarg till mellis innan gym, mellis efter gym & så middag med lax/torsk/kyckling/linser/bönor, tror dock att det kan vara lite väl naivt att helt utesluta spaghetti & köttfärssås ur vårt matlådeliv hah.
Även tillbaka till en dag i veckan med "äta vad man vill" en maträtt & något snacks, har ju funkat toppen förut, så tvivlar inte på att det kommer göra det denna gång också! Dock blir det mer fokus, 100% plugg om dagarna för att kunna vara i boxen på kvällen & jobba på helgerna. 
Måndagsplanering, där har ni mitt liv minsann! Mat, plugg, jobb & crossfit!
Puss på erfriyay

Hallååå på er!
bättre humör här hemma idag heh. Jag sitter i soffan och försöker knåpa ihop tre sidor där jag kastar skit på Shell utifrån olika CSR-teorier, spännande va? kort och gott så läser jag om företags samhällsansvar, intressant, men samtidigt väldigt platt, men ändå invecklat eftersom att det typ inte finns några vettiga lagar som gör att människor bara kan få leva drägliga liv trots att multinationella företag kommer och styr i u-länder, ah krångel helt enkelt!
.
MEN, fredag idag hörrni, så himla härligt tänker väl alla utom typ jag, lördagar och söndagar är de dagar i veckan jag inte har sovmorgon, imorgon kör jag öppning på condeco och på söndag har jag mardröms passet 13-22 bah, men tror nog vi lär ha lika kul som vanligt på jobbet!
Men detta gör att jag måste plugga extra massa idag och på måndag för detta mini-arbete på 2,5hp ska vara inlämnat på tisdag minsann, och så kommer nästa uppgift direkt efter! full rulle helt enkelt :)
.
Igår åkte jag och albin till boxen på kvällen, jag hade skola på dagen följt av personalmöte, hem och laga mat och sen iväg för boxhäng! Väl i boxen hade vi "Torsdagsklubb"(!?) fråga inte ens, jag vet inte heller vems påhitt det är och jag gick dit med inställningen att jag skulle styra för mig själv på opengym tid, men hur som helst så fick alla som kände för att vara med säga en övning och sen satte vi ihop en Wod, det blev en riktigt köttig äckelwod med rodd, t2r, swingar, c&j, burpees och massa annat gojs, shit. Lyckades såååååklart hamna i lag med Philip som tävlade i games och Madde som alltid är i boxen och kör järnet, så när man helst av allt bara ville lägga sig ner och tjuta var det bara att bita ihop och göra det allra bästa man bara kunde, men satan så kul det var.. efteråt allafall :3
.
hur blir det alltid såhär mycket text? alla andra bloggar jag läser lyckas liksom få ihop ett inlägg med typ, fyra meningar och detta är i princip det kortaste jag kan åstadkomma...
Nu blir det plugg raringar, puss på er!
saknar det där endel, skulle vara mysigt att dra upp till fjällen en sväng i vinter, men vi får väl se hur det blir med det! 
 

Nope

Godmorgon! 
Idag är en riktigt tråkig dag, regn igen & svinkallt, usch, avskyr höst i Skåne, från oktober till april är det bara en enda lång vinter utan snö.
Skolan känns också så himla tråkig för tillfället, antar att skoltröttheten börjar komma ifatt mig efter alla år, men det är bara att hålla ut, kötta som tusan så jag slipper göra om grejor & får min examen.
Längtar till LA & lite ordentlig ledighet, något jag inte haft sen sommarlovet i 2an, var ett par år sen nu, kanske inte lustigt att man är trött i huvudet. 
Jaja, nog med gnäll, ska ta tag i plugget & sen gå iväg till boxen & rensa huvudet lite!
Puss på er ❤️Ännu en helg

Gokväll på er gänget! 
Tänk att ännu en helg passerat, jag hinner inte med, tiden går så jäkla snabbt just nu! 
Jag har varit sjuk hela satans veckan så något boxhäng har der inte blivit, var där & lyfte tungt i tisdags(?) men det slutade med att jag satt på golvet & gosade med frenchie-Moa, hon är ju så go! Åh, nästan så jag längtade lite efter en hund när hon hon & kröp upp i knät & somnade :3
Så, i onsdags var jag såklart ännu sämre, feber & skit som höll i sig till i fredags, har kunnat göra noll & snittat sisådär 5-7 vakna timmar per dygn. 
Men i fredags släppte det lite & jag & albin tog en ordentlig promenad i höstkylan på kvällen, så skönt! Först då slog det mig att det verkligen är höst, min tredje höst i Malmö, så tokigt. 
.
Så, igår kom Amanda & Mattias till oss, jag jobbade på dagen som vanligt. Vi käkade lite wannabe-tapas & drack öl innan vi åkte in till stan & bowlade! Fastnade på stan & fortsatte dricka öl spela biljard, airhockey & prata strunt! Fin kväll, man uppskattar såntdär häng mer än man tror! Eller jag allafall. 
Idag har det varit lite jobb igen, alltså det här jobbet gör mig så löjligt glad, trivs så bra, härliga människor! 
Men imorgon är det dags för skola igen, jag skulle behöva stanna kvar efter föreläsningen för att greja med massa skit som inte blev gjort denna vecka! 
Jaow, hoppas ni har det fint allafall!

Höst även i Malmö

& en drös med egopix, we like! Eller hur!? 
Haft en så bra dag idag av någon anledning! Nya kursen som starta idag är superintressant & handlar om företags samhällsansvar & mr, albin & jag har tagit en promenad i stan på kvällen & nu är han i boxen & jag på jobbet, jag jobbar inte men Emma bjussa på havrelatte & jag ska försöka läsa lite inför morgondagens föreläsning & onsdagens seminarie! 
Sen blir det nog en ordentlig burgare på fridays eller surfshack innan vi åker hem! 
Go måndag helt enkelt! 
Puss på er 


Sjukling

Hallå! 
I onsdags var jag på mobility (som alltid!), kände att kroppen inte var på topp men höll ett lugnt tempo under hela passet, inget mer med det helt enkelt. Förens jag kom hem & var ordentligt snorig, sov bra i typ 3h sen blev jag dyngförkyld, sov på soffan resten av natten för att inte väcka albin som går upp vid 6 för att åka till jobbet. Tänkte igår att jag nog bara behövde dricka & sova ordentligt, så det var vad jag gjorde hela dagen, blev ordentligt yr på kvällen & la mig tidigt utan att ha käkat någon mat, hade allafall druckit överdrivet mycket pärondryck & ätit b&j's. Vaknade även inatt med sjuk huvudvärk & i guess feber, somnade om på soffan & idag har jag bara blivit sämre. Sånt jäkla skit! Jag som redan låg efter med tentan & som dessutom ska jobba imorgon.. Jag har verkligen åkt på någon ordentligt jäkla förskyldning, sitter i hela bihålorna & allt & är så himla tung i huvudet. Idag har jag allafall ätit broccolisoppa & irakiskt bröd mmmm & ett par glassar! Så förhoppningsvis vaknar jag upp tokpigg imorgon & orkar jobba 11h! 
Förövrigt åker albin till Östergötland ikväll, han ska fira hela sin familj som fyller år nu men främst Anna som fyllde 40 här om dagen! Stoooort grattis <3! Men eftersom jag inte kunde byta bort mitt jobbpass & har tenta så bestämde vi att jag stannar här, & tur var väl det när jag nu åkte på att bli sjuk också..
.
Nä nu ska jag försöka skriva lite till & vänta på albin! Tror det blir falafel till middag idag fakriskt :3 
Puss på er 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
www.pokercasinobonus.se